top of page
SimoneMichielsen_Finder_Nadine3_Verklein
SimoneMichielsen_Finder_Melvin2_Verklein
SimoneMichielsen_Finder_Tammy4_Verkleind
SimoneMichielsen_Finder_Houda2_Verkleind
SimoneMichielsen_Finder_Thomas2_Verklein

OVER FINDER🔎 💚 👀

Finder - Kijken is het nieuwe swipen

Tegenwoordig daten we erop los via ons scherm. We swipen eindeloos op Tinder, Happn of Bumble op zoek naar misschien wel onze droompersoon of een leuk knuffelcontact. We kennen allemaal wel een succesverhaal maar horen vooral veel dateleed: personen die absoluut niet op hun profielfoto's lijken, een overdaad aan keuze, lege gesprekken, matches die niets meer van zich laten horen, mensen die alleen uit zijn op seks, of na zes weken chatten toch niet komen opdagen. Van dat urenlang swipen raken we gefrustreerd, krijgen we swipevingers en vierkante ogen, en bovendien missen we vooral het ‘echte’ contact.

Nu de zon begint te schijnen en we langzaam weer naar buiten mogen bieden wij dé oplossing voor online dateleed: Finder, een felgroene pin met een herkenbaar symbool 🔎 dat je op kan spelden om je beschikbaarheid te tonen en andere singles te herkennen. Start met kijken, stop met swipen! Omarm het spannende, soms ongemakkelijke contact tussen mensen offline. Lach, kijk, knipoog, breek het ijs en vind échte liefde in het ‘echt’.


Datingapps zijn niet gemaakt om liefde te vinden
Datingapps hebben in de afgelopen ruim tien jaar ons liefdesleven veranderd. Online dating is een miljoenenindustrie geworden met loze beloftes en sluwe algoritmes. Zo bepaalt Tinder wie jij wanneer te zien krijgt met een algoritme dat je indeelt op basis van aantrekkelijkheid. De app maakt slim gebruik van hoe het beloningssysteem van onze hersenen werkt en laat je af en toe een knap persoon (lees: dopamine shotje) zien waardoor je maar moeilijk kan stoppen met swipen. Niet de liefde, maar betalen voor de app en swipevingers zijn het resultaat. Hoewel datingapps gratis lijken, zoals zoveel op internet gratis lijkt, betalen we met onze gegevens en onze aandacht. Kortstondige relaties en eindeloos swipen is het resultaat...

Kijken is het nieuwe swipen
Finder is zo’n simpel idee dat we telkens denken: ‘Waarom bestaat het nog niet?’. We kennen allemaal wel een verhaal: die leuke chick in de supermarkt die vroeg of je even iets van de bovenste plank voor haar wilt pakken – had je haar nummer maar gevraagd... Oogcontact in het park en een onopvallende achtervolging – er was een klik maar weer durfde je niet...

Het goede van online datingapps is dat je ongegeneerd je beschikbaarheid kan tonen. Nu kan je dat ook in het ‘echt’. Finder gelooft dat het weten van iemands relatiestatus het leggen van contact een stukje makkelijker maakt. Het maakt niet uit wat je zoekt, je komt het gewoon vanzelf tegen. Bestel een pin en ga de straat op (en hopelijk snel weer de bar in) om er op los te sjansen terwijl je in de supermarkt flaneert en misschien wel de liefde van je leven tegen het lijf loopt! Je kan natuurlijk ook je beste single vrienden de liefde cadeau geven of die crush vragen of diegene al een pin heeft (wink, wink).

Hoe werkt Finder?  
Je gaat naar www.finderdate.nl en bestelt voor jezelf en/of voor al je single vrienden (en die ene crush) een opvallend groene pin met het Finder logo 🔎. Een pin kost € 3,95,- inclusief verzendkosten, 5 pins € 14,95 en 10 pins € 24,95. Per Finder-pin krijg je een aantal visitekaartjes speciaal ontworpen om je telefoonnummer op te schrijven. Zie je iemand leuks met een Finder-pin? In plaats van na 30 minuten oogcontact te vragen of diegene ook op Happn zit, zoek je oogcontact, lach je ongemakkelijk, knipoog je met twee ogen, zet je jezelf voor lul door te vragen hoe lang iemand is, en geef je je nummer. We zijn allemaal mensen op zoek naar liefde dus omarm de menselijke ongemakkelijkheid en kijk weg van je telefoon. Liefde zit in een onverwachte blik. Je krijgt de speldjes zo snel mogelijk thuisgestuurd. Wij kunnen ook niet wachten.

De voordelen van Finder op een rijtje:

  • Geen loze beloftes, geen slinkse algoritmes. We verkopen je data niet door aan derden (zoals de datingapps dat wel doen).

  • Geen reclames (je bent je eigen uithangbord).

  • Privacy vriendelijk: speldje op, speldje af wanneer jij er zin in hebt.

  • Je laat geen dataspoor achter (tenzij je visitekaartjes strooit).

  • Geen verborgen kosten met in-app purchases. Eén keer € 2,95,- of minder en je bent klaar (bij succes geef je je pin gewoon door).

  • Voor onderzoeksdoeleinden vinden het wel leuk om te horen als je succes hebt gehad, als je het goed vindt vragen we je over een tijdje per e-mail hiernaar, je kan het ook zelf laten weten.


Wie zit er achter Finder?
Nadine had het idee, Marlou maakte het logo en de website, Amber & Pien maken alles mogelijk door het organiseren van Tilburg Krakers, een initaitief van theater De Nieuwe Vorst.

Onze missie is om liefde te delen en (zelf) te vinden. Onze missie is daarnaast om mensen bewust te maken van de wereld om je heen en eens wat vaker van je scherm af te kijken. Wij houden van het internet maar nog meer van menselijk contact. Wij houden van échte liefde.
Laat die summer of love maar komen!


Over Krakers
Krakers zijn jonge Tilburgers met ongehoorde ideeën, idiote fascinaties en belachelijke energie. Ze kraken het theater en vullen alle hoeken, kieren, kelders, zalen en graszoden met ongehoorde thema’s, disciplines en denkrichtingen.

Krakers is een initiatief van De Nieuwe Vorst.

💚

bottom of page